Press Enter to Search
Wij geven 2 verschillende workshops Sketchup. Dit zijn Sketchup Basis en Sketchup PRO. Hieronder wordt het verschil tussen deze workshops uitgelegd.

b

Sketchup basis

Sketchup Basis is het gratis gedeelte van het programma Sketchup. In deze workshop worden alle basisfuncties van het programma behandeld. De workshop Sketchup PRO kan dan ook alleen worden gevolgd wanneer de basis volledig onder de knie is.

In deze workshop beginnen we echt bij het begin. Wat is 3D modelleren? Welke basis moet je leggen voordat je een 3D model opbouwt? We behandelen alle basisgereedschappen. Vervolgens maken we de stap van 2D naar 3D tekenen. We werken met goede voorbeelden, zoals het maken van een straat met woningen, het maken van een meerdere trappen en het optrekken van een plattegrond. Na deze voorbeelden te hebben gemodelleerd zul je volledig in staat zijn het huiswerk te maken en hetgeen je geleerd hebt in de praktijk te brengen. Ook gaan we kijken naar stijlen, toevoegen van kleuren, schaduw en de wijze waarop je het beste kunt werken. Uiteraard mag het toevoegen van modellen uit het 3D warehouse niet ontbreken.

Naast de workshop ontvangt de cursist een hand out (zo kan na de workshop alles nog even rustig worden nagelezen), een huiswerkopdracht met feedback, en een cursuscertificaat. Zo is er tot vier weken na de workshop nog steeds de gelegenheid vragen te stellen.

Onderstaand enkele voorbeelden van onze cursisten na een workshop Sketchup Basis.
S2

f

Sketchup PRO

Deze workshop kan alleen worden gevolgd wanneer de cursist voldoende kennis heeft van de basis van Sketchup. Uiteraard kan de workshop worden gecombineerd met een workshop Sketchup Basis. De workshop gaat in op de meer geavanceerde functies van Sketchup. Het programma hoeft niet gelijk te worden aangeschaft, maar de cursist kan prima uit de voeten met de trial van 8 uur.

In deze (vervolg) workshop wordt het importeren van DWG, 3DS, FBX e.d. behandeld, alsmede het maken van scenes, animaties, solid tools, follow me (uitgebreid), dynamic components, en het maken van een landschap. Uiteraard mag het maken van een goede presentatie niet ontbreken, dus zullen we tijd besteden aan het programma Layout, welke met sketchup PRO meekomt. Wil je je tekening meer personaliseren, dan kunnen we ingaan op geavanceerde stijlen en het invoegen van een watermerk.

Naast de workshop ontvangt de cursist een hand out (zo kan na de workshop alles nog even rustig worden nagelezen), een huiswerkopdracht met feedback, en het VV3D certificaat van deelname.

f

Combinatie Sketchup Basis en PRO

Uiteraard is het mogelijk om bovenstaande ‘losse’ workshops te combineren. Voor elke workshop op maat kun u ons contactformulier invullen.

t Twitter f Facebook g Google+